Recomanem el llibre:
Cómo escriben los que escriben. La cocina del escritor és una compilació realitzada per
Claudia Albarrán i editada per l'editorial Fondo de Cultura Económica i la universitat ITAM, del
Distrito Federal de Mèxic. S'hi recullen les intervencions de diverses taules rodones respecte de
la qüestió de com s'escriu en diverses disciplines, com la literatura, l'economia, la política,
l'enginyeria, la lingüística, la psicologia, el periodisme, etc. Són capítols breus i personals
escrits per autors experimentats i populars, en què cadascú exposa la seva 'cuina' particular.
Entre els autors figura un conjunt divers de reconeguts professionals en distints àmbits del
panorama intel·lectual i acadèmic, sobretot a Mèxic, com Denise Dresser, Julián Meza, Nora
Pasternac, Armando Pereira, Carlos Zozaya, Carlos Bosch, Marta Lamas, Alejandro Hernández, Isaac
Katz, Jorge Cerdio o Olga Pellicer, molts d'ells docents i investigadors vinculats a l'Instituto
Tecnológico Autómo de México (ITAM).
El capítol de Daniel Cassany, titulat "Detalles sobre mi cocina", recull la seva participació en
la primera taula rodona, celebrada en aquesta institució universitària, durant una estada
acadèmica. És un volum suggerent, variat i divertit, amb una edició excel·lent de Fondo de Cultura
Económica.
Quina combinació més perfecta fan els sabers de cuina i els literaris: ambdós es complementen, ja que si uns alimenten el cos, els altres ho fan amb l'esperit.
ResponElimina